Egyszerű puding kreatívan tálalva

kreatív puding tálalásHála a pudingporoknak, ezt a desszertet egyszerűbb elkészíteni, mint valaha! Persze a nevem továbbra is Miss Ügyetlenkedő, szóval nyilván ne várjatok tőlem fantasztikus pudingtorta kreálmányokat. De azért ez tipikusan egy olyan finomság, amivel lehet rittyenteni, ha egy kis kreativitással fűszerezzük!

Ezért összeszedtem a kedvenc tippjeimet, amikkel nem csak ínycsiklandozóvá, de látványossá is tehető ez az egyszerű nasi.

Hozzávalók a pudinghoz:

  • Pudingpor (az egyszerűség jegyében)
  • Tej
  • Cukor

(Egyébként az instant pudingporokon minden hozzávaló fel van tüntetve.)

Hozzávalók a dekorációhoz:

  • Határt itt is csak a kreativitás szabhat, nyugodtan engedd el a képzeletedet, addig is adok pár tippet segítségül.
  • Gyümölcs: A kedvencem a cseresznye és a meggy, ezeknél érdemes magozottat használni; de nagyon finom a mandarin is, bár érdemes konzerveset használni, mert akkor nem kell annyira alaposan pucolgatni (a pudingban nem néz ki jól, ha ott fityegnek rajta a fehér darabkák)
  • Keksz: Nagyon finom benne, és szeretem a kicsi állatfigurásakat használni hozzá, mert jobban megpuhul a pudingtól. Másrészt az állatfigurás a tetején is jól néz ki dekorációként.
  • Csoki, keksz, gyümölcs, öntet, esetleg tejszínhab: Dekorációnak a tetejére.

puding dekorálás

Nálam ezúttal meggy került a tálkák aljára, apró kekszek társaságában. A tetejét pedig csokival, csokis pereccel és gránátalmával díszítettem. Két féle pudingot is készítettem, egy vaníliásat és egy epreset, így két rétegűre alakítottam.
puding díszítés hozzávalók

 

Elkészítés:

  1. Előkészítjük a kis edénykéket.
  2. Meggyet teszünk az edények aljára.
  3. A kis kekszeket is elhelyezzük az edénykékben. Én tettem a szélére, valamint egyet-egyet beszurkáltam a meggyek közé.egyszerű puding recept
  4. Elkészítjük az első adag pudingot. A csomagoláson megtalálható az útmutató, de egyébként is egyszerű:
    • Fél liter tejhez hozzáadunk egy csomag pudingport, és kb. 3 evőkanál cukrot, majd habverővel csomómentesre keverjük. (Ha van kis konyhai keverőpohár, abban könnyebb, mert csak jól össze kell benne rázni.)
    • Folyamatos kevergetés mellet főzzük a pudingot. Tényleg folyamatosan keverni kell, mert ha elkezd besűrűsödni könnyen odakap az alja. (Ha ez mégis megtörténik, semmi vész, csak arra figyelj, hogy ne kapard fel , mert akkor az egészben elkeverednek az égett darabkák, és mehet a kukába. Egyébként csak mosogatásnál bosszantó, de legalább lesz pudingod is, nem csak mosatlan edényed.)
    • Akkor van kész, ha már jól besűrűsödött és elkezd bugyogni.
    • Ha kész, még jól átkavarjuk, és mehetnek az edényekbe. (Nem kell hűlni hagyni, mert megdermed, és úgy nem lehet rendesen adagolni.)
  5. Óvatosan rácsorgatjuk a pudingot az edénykékben a meggyekre és a kekszekre.látványos puding készítés
  6. Ennél a résznél olvaszthatunk gőz fölé helyezett edényben csokoládét is a rétegek közé. (Ha ilyet is csinálunk, akkor érdemes hagyni, hogy jól kihűljön a csoki, és csak utána ráönteni a következő réteget.)
  7. Elkészítjük a második puding-réteget is, majd azt is beleöntjük az edénykékbe.ötletes puding dekoráció
  8. Ekkor érdemes hűlni hagyni a pudingokat, nehogy megolvadjon a dekoráció. ;)
  9. Utolsó lépésként elkészítjük a puding tetejének dekorációját. Ehhez használhatunk kekszet (akár házi kekszet is, ennek a receptjét >>itt<< találod), különféle gyümölcsöket, csokit, tejszínhabot, önteteket. Én ezúttal kisebb toblerone csokiból, csokis perecből és csoki-pálcikából alakítottam ki a puding közepén a dekoráció, és a szélét gránátalma-magokkal tettem körbe.

ötletek pudinghoz

Kicsit időigényes (főleg, ha két rétegű pudingot készítünk), de nagyon egyszerű, és a megdermedt pudingon a dekoráció is könnyen alakítható, így biztosan szép és finom lesz a végeredmény.


Tetszett? Nézz szét a lenti ajánló sávban, hátha találsz olyat, ami még érdekel!

Kövess Facebookon, hogy ne maradj le a legújabb bejegyzésekről!