Tojásmuffin és egyéb sületlenségek

Az utóbbi időben több volt a terméktesztelés, ezért gondoltam billentsük vissza az egyensúlyt a házi ügyetlenkedés berkein belül is, egy újabb baki-alkotós sztorival érkeztem. ;) Szóval nem rég ismét kifogott rajtam a technika ördöge, nehogy már valami tényleg jól sikerüljön, és a történetet most meg is osztom veletek! :D

tojasmuffin-ill.jpg

A kép csak illusztráció! Ígérem a bejegyzés végére kiderül, hogy miért. :D


Kaptam egy jó tippet, egy egyszerű, de nagyszerű reggeli finomságra. Tényleg csak pár perc összerakni, gyorsan megvan, finom és tartalmas. Ez lenne a tojás muffin. Ennek az ételnek szintén kreatívan variálható az alapreceptje, így akár a napi rutin részévé is tud válni, ráadásul változatosan.

 

Banános tojásmuffin recept

Hozzávalók egy adaghoz:

  • 2 banán
  • 3 nagyobb tojás
  • Gyümölccsel ízesíthetjük, vagy akár kókuszreszelékkel, mazsolával, vagy aki nem fél a kalóriáktól az csokireszelékkel is felturbózhatja.
  • Akinek fontos a fehérjebevitel, 1-2 kanál fehérjeporral igény szerint kiegészítheti (csak vigyázz, ne sűrítse be túlságosan a masszát)

Elkészítés:

Elkészítése rendkívül egyszerű, csupán egy keverőtálra valamint muffin formákra van hozzá szükség, semmi másra. Íme a borzalmasan bonyolult elkészítési útmutató:

  • A banánokat villával pépesre törjük.
  • A banánpéppel elkeverjük a tojásokat, majd a gyümölcsöket is adjuk hozzá.
  • A masszát a muffin formákba töltjük, majd berakjuk a forró sütőbe 10-12 percre sülni.
  • És már fogyasztható is, szóval jó étvágyat hozzá! ;)

És a sületlenségek...

 

Pofonegyszerű recept, ugye? Haha! De ez nem azt jelenti, hogy ne tudnék ezzel is simán bénázni! Bár ezúttal legalább nem a saját ügyetlenségem szabott gátat a laktató sikernek, hanem valami rajtam kívül álló erő, amely valószínűleg sportot űz az akadályok elém gördítéséből. Hm… amúgy köszi, legalább van miről írnom. :P :D

Szóval szépen összekevertem ezt a tojásos masszát, beleapplikáltam a csinos szilikon formákba, majd az előmelegített sütőbe helyezés után vártam, hogy kisüljön valami a próbálkozásomból. Hát, arra aztán várhattam… Pedig valami sanda megérzés miatt, a megadott időre még rá is húztam egy picit, mielőtt a sütőből kieszkábáltam a muffinokat.

Kiszedegettem a formákból… illetve kiszedegettem volna, ugyanis jobbára inkább placcsantak a tányéron. Bizony szembe kellett néznem az elkeserítő ténnyel, hogy bármennyire is éhes vagyok, ezek még nem sültek meg rendesen. Kínomban visszatettem hát a sütőbe, hogy újabb 10 percig kopoghassanak a szemeim. Ám a rájátszás sem hozott osztatlan sikert, így a következő fordulóban inkább fejre állítva, formák nélkül a tepsin csúsztattam be, hátha csupaszon végre kívánatosra sül a fenekük is. Végül próbálkozásaimat siker koronázta, így nem kopott fel az állam, de még napok múlva is azon morfondíroztam, hogy a fenébe lehet, hogy még ezt sem tudom normálisan megsütni!?

Egy-két hétig várnom kellett, mire kiderült a turpisság! Ismét a konyhában sürgölődtem, gyanútlanul kiemeltem a sütőből, a megint nehezen elkészülő vacsorát, amikor feltűnt, hogy a tepsi alatt nincs olyan meleg, mint felette. Hát kiderült, hogy meghibásodott a sütő alsó része, és már csak felülről melegít, alulról nem. És valószínűleg emiatt volt, hogy a korábbi hetekben rendre azt tapasztaltam, hogy nehezen készülnek el az ételek a sütőben. Szóval itt a titok nyitja, vagyis a sütő ugyan meleg volt, ezért felülről rendesen megsültek azok a muffinok, de alulról nem melegítette eléggé, így eshetett meg, hogy a forma alján lévő rész nem sült át rendesen.

Mondanám, hogy kivételesen most nem én bénáztam, de hát mégis ki mással történhetne meg, hogy notóriusan nem veszi észre, hogy hetek óta rosszul működő sütővel próbál sütni...