Balea fekete maszk - Teszt

Harc a problémás bőrrel házilag

Óh, azok a kis csúfságok a pórusokban, hogy vinné őket a fene másfelé! A szép bőrért folytatott harc véget nem érő, és a cél eléréséért a legkülönfélébb fegyvereket is bevetjük. Például most a sláger-tüzérséget a fekete maszkok jelentik. Valahogy nekem is került egy ilyet beszerezni a házi csajszis befőttesüvegjeim közé. A legutóbbi szépségnapomon pedig ki is próbáltam, hogyan szuperál ütközetben az új katonámat.

Balea fekete maszk


A legutóbbi bejegyzésben már említettem, hogy rendszeresen használok orrtapaszokat és a Balea újdonsága, a fekete mitesszer eltávolító tapasz mellé a Balea fekete maszk változata is bekerült a kosárkámba. Szóval következzenek a megszerzett tapasztalataim!


Balea Soft&Clear Black Mask

Elöljáróban annyit hozzátennék, hogy arcmaszkok tekintetében jobban kedvelem a kisebb kiszereléseket, amikben csak egy-két alkalomra való adag van, mert egy korábban még nem használt terméknél azért mindig lutri, milyen lesz, fogja-e szeretni a bőröm, hatékony-e vagy soha többé nem nyúlok a tubushoz… Jóval gazdaságosabb így és kisebb a rizikó is. Szóval külön szeretem, hogy a Balea-nak elég széles választék van kis kiszerelésű arcpakolásokból. Ez a fekete maszk is a szokásos két adagos verzióban érhető el.

Fussuk át a tudnivalókat! ;) Ezt az arcmaszkot pattanásos és problémás bőrre ajánlják, állításuk szerint segít megelőzni a pattanások és a mitesszerek kialakulását. Szalicilsavat, aktív szenet és cinket tartalmaz.

Az alábbi kép minőségéért elnézést, valamiért az összes olyan homályos lett vagy nagyon becsillant, amin egyedül szerepel, de azért kivehető, hogy melyik termékről is van szó.

balea-fekete-masz-03.jpgFekete Maszk bevetésen

Töredelmesen bevallom szerintem még életemben nem szerencsétlenkedtem ennyit arcmaszkkal, szóval nem volt életem legjobb élménye, még akkor sem ha eleve rendkívül sokat szoktam bénázni szinte mindennel. :D Szóval jöjjön is az "így boldogultam vele" és a tapasztalatok szekció. ;)

Nem tudom mások hogy vannak vele, de a Balea két adagos maszkjainál nálam az egy adag szinte mindig sok, de lehet, csak nincs elég nagy arcom a dolgokhoz. :D Ezúttal viszont nem így volt, sőt a végén úgy sajtoltam ki az utolsó cseppeket is, hogy rendesen be tudjam teríteni vele az arcom. Mondjuk ez leginkább annak volt köszönhető, hogy eléggé nehéz volt felvinni. (Jah, hát általában kézzel szoktam felvinni a pakolásokat, még nem találkoztam olyannal, aminél eszköz-igényem lett volna. Illetve, de! Ennél hasznos lett volna! :D )

Nagyon sokat bénázta vele! Először gondoltam jó bőven felviszem, majd valami optimális rétegre oszlatom el, de ekkor szembesültem vele, hogy az állaga ezt nem igazán teszi lehetővé. Ha túl sokat próbáltam egyszerre felvinni, akkor elkezdett lefolyni az arcomról, ha túl keveset, akkor meg alig bírtam az arcomra applikálni, mert az arcomra nem, de a kezeimre frankón ráragadt. Olykor ha meg is próbáltam még egy kis masszát a bőrömre vinni, sokszor még azt is leszedte, ami már ott volt. Szóval az egyenletes eloszlatás olyan kihívást jelentett, amire lelkileg egyáltalán nem voltam felkészülve.

Végül nem csak az arcom lett befedve, de a kezeim is telibe. Bármennyire is igyekeztem nem disznóólat alkotni, ahogy mondtam egyszerre folyt is, meg ragadt is. Még jó, hogy a mosdókagyló nem fehér és nem látszott rajta annyira, mert szerintem már menet közben elhaláloztam volna a sokktól, hogy egyszer majd ki kell takarítanom.

Aki a neten látott vastag és telibe fekete eredményre számít, az verje ki a fejéből ezt a tévképzetet. Ez nem az a maszk. Egyáltalán nem kell vastagon felvinni, ennek következtében nem lesz az az egyenletes, teljesen fekete hatás sem. Viszont extrán érdemes odafigyelni, hogy minél egyenletesebben oszlassuk el. (Bár ez a saját ügyetlenségemmel szinte lehetetlen vállalkozás.)


Tapasztalatok és vélemény

  • Használat után kellemes tapintású lett a bőröm és egy-két napig érezhetően kiegyensúlyozottabb volt a faggyúsodás. (Vagy hogy kell ezt mondani? :D) Szóval nem zsírosodott annyira a bőröm, de nem is szárította ki. Ez pedig nagyon fontos a megelőzésben és az ápolásban, mert ha túlságosan kiszárad a bőr, akkor még jobban zsírosodik. Az én kevert bőrtípusom esetében pedig elég nehéz olyan terméket találni, ami jól tud szuperálni, de ez a termék jól hozta ezt az eredményt.
  • Eleve nem számítottam arra, hogy majd mitesszereket fog kiszedni. Számomra elég hihetetlen, hogy egy maszk ilyesmit csináljon. Éppen ezért meglepődtem, hogy mégis kiszedett néhányat (bár nem tömegesen, és pláne nem vethető össze az orrtapasz teljesítményével). Ez mindenképpen pozitív meglepetés volt. De ezzel együtt is azt mondom, hogy aki kifejezetten mitesszereket szeretne eltávolítani, az inkább a tapaszt használja. (A fekete orrtapaszról itt írtam: Balea fekete orrtapasz)
  • Egyébként bármennyire is igyekeztem egyenletesen eloszlatni, a leszedéskor szintén kicsit macerás volt, hogy még így is volt ahol nem száradt ki eléggé, pedig több ideig hagytam fent, mint ami az ajánlott. Ahol nem száradt meg rendesen ott macerás volt az eltávolítás is a ragacsosság miatt.

Az eredménnyel elégedett vagyok, de valahogy mégsem akaródzik a második adagot is elhasználni és a pozitív tapasztalatok ellenére sem feltétlenül fogom újravásárolni, mert iszonyú macerás volt felvinni. Ezen a ponton majd még lehet update-elek, hogy a második próba után várható-e újravásárlás, de egy időre elment a kedvem a maceráskodástól. Akinek van valami tuti tippje a felvitelre, ami megkönnyíti a házi csajszik életét, az ne tartsa magában, kommenteljen! ;)

A Balea aktív szenes, "black" termékei a DM üzleteiben megvásárolhatóak.


Összességében egész jó termék, szerintem ár-érték arányban is kedvező, még ha csak távoli rokona is a neten látott fekete maszkoknak. Akit nem zavar a macera, vagy van rá jó ötlete, annak korrekt választás lehet. Az eredménnyel elégedett voltam, de azért az év termékének nem hiszem, hogy megszavaznám.

 


Szívesen nézelődsz különféle szépségápolási ketyerék között? Akkor nézz körül a PandaPiac kínálatában, vásárlás esetén pedig használd bátran a lenti kuponkódot, ami 2018. 08. 31-ig érvényes.

10% Kedvezmény és ingyenes szállítás minden leadott rendelésre
A pandapiac webáruházban leadott minden rendelésre 10% kedvezmény és ingyenes kiszállítás!
grt10


 

Ha tetszett, nézz szét a lenti ajánló sávban, hátha találsz mást is, ami érdekel.

Kövess Facebookon, hogy ne maradj le a legújabb bejegyzésekről!