Tippek a rend oltárán

Ha a háztartásról van szó ötletekből sosem elég. Bármennyit is ügyködik az ember a helytakarékos megoldásokon, és bármennyiszer is áll neki a lakást felforgatni és szelektálni, az a sok minden amivel megosztjuk a lakásunkat bizony újra és újra elszaporodik és elfoglalja a teljes tárolókapacitásunkat. Sőt még annál is többre áhítozik. Éppen ezért gondoltam, hogy készítek egy összeállítást a otthoni praktikákról, hiszen ezekből sosem elég. ;)


1. Használd ki a teret! A szekrényekben sok olyan hely lehet, ami nincs kihasználva. Klasszikus példa erre a mosogató vagy a csap alatti szekrény, ahol jellemzően nincsenek polcok, hogy baj esetén szabadon megközelíthetőek legyenek a szerelvények. Ám egy vagy több behelyezhető rúddal, akasztóval praktikusan ki lehet használni ezeket a részeket is.

praktikus_tippek_01.jpg

 

2. A szekrényajtó belső oldala is méltatlanul elhanyagolt terület, ami nagyon klassz átlátható pakolófelületé alakítható.

praktikus_tippek_02.jpg

 

3. Van 10-20 cm helyed? Népesítsd be kihúzható polccal! ;)

praktikus_tippek_03.jpg

 

4. Az ékszereket is lehet átláthatóan tárolni néhány klassz akasztó segítségével.

praktikus_tippek_04.jpg

 

5. Nekem legtöbbször a pántos felsőkkel gyűlik meg a bajom. Sose tudom, hajtogassam vagy válfázzam őket. Erre is találtam tippeket, itt vannak például a vállfára aggatott függönykarikák, de a melltartók átlátható tárolására is hoztam nektek ötletet.

praktikus_tippek_05.jpg

 

6. Ha nincs helye a laptopnak, tabletnek vagy a telefonnak, a kábeleikkel együtt elég rumlis hatást tudnak eredményezni, még ha egyébként rend is van. Ám ha praktikusan bevezetsz egy hosszabbítót a fiókba, ez a probléma is megoldódik.

praktikus_tippek_07.jpg

 

7. Van néhány ötlet, így a végére, ami picit nagyobb átalakítást igényel. Úgy gondoltam azért ezek is hasznosak, vagy ha más nem gondolatindítóak lehetnek. Szóval még néhány extra ötlet zárásnak! ;)

praktikus_tippek_06.jpg